در بخش اول این مقاله از مدیران نواندیش؛ به پیشنهاد به مشتری برای فروش بیشتر میپردازیم. چطور پیشنهادی رد نشدنی به مشتری بدهیم و چطور میشود برای هرکدام از محصولات مشتری پیدا کرد؟ اگر بخواهید در این دنیای رقابتی به فروش بیشتری دست پیدا کنید تمامی فعالیتهای بازاریابیتان زیرمجموعه یک موضوع خواهد بود. درواقع میتوان گفت که تمام کسب و کارهایی که از ابتدای پیدایش بشر تاکنون شکلگرفتهاند، بر پایه یک چیز اصلی و اساسی بودهاند: یک پیشنهاد.
پیشنهاد به مشتری برای فروش بیشتر
- نیاز اصلی هر کسب و کار
- یک پیشنهاد رد نشدنی به مشتری چه ویژگیهایی دارد؟
- بازگشت سرمایه برای خریدار
- ساخت شعار اثرگذار
- ویژگیهای یک شعار اثرگذار
نیاز اصلی هر کسب و کاری اینست: ارائه یک پیشنهاد. “مارک جوینر “.
- یک دکتر چه پیشنهادی به شما میدهد؟ به من پول بده تا حالت را خوب کنم.
- یک مشاور چه پیشنهادی به شما میدهد؟ من در ازای پولی که به من میدهید راهنماییتان میکنم.
- وکلا، رستورانها، معلمهای خصوصی و… چه کار میکنند؟ همه آنها پیشنهاداتی را ارائه میدهند.
اگر کسب و کار بدون داشتن یک پیشنهاد به مشتری کار خود را شروع کند و انتظار فروش بیشتر داشته باشد، کار بسیار سختی را پیش رو خواهد داشت.
چه بسیارند شرکتها، کارخانجات، فروشگاههایی که با یک دنیا امید و ذوق شروع بهکار کرده اما در مدت کوتاهی با شکستهای سنگینی مواجه شده و تعطیل شدهاند. در این شرایط که امروزه برای هر کسب و کار رقبای فراوانی وجود دارد مهمترین چیزی که شمارا نسبت به سایرین متمایز میکند، داشتن یک پیشنهاد عالی هست که ذهن مشتری یا خریدار را در بین اینهمه تبلیغات به خود معطوف کند و فروش را بشتر می کند.
یک پیشنهاد رد نشدنی چه ویژگیهایی دارد؟
قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم بهتر است ببینیم چه چیز در یک معامله و یا خرید برای مشتریان بیشترین اهمیت را دارد.
ما خود محصول را نمیخریم بلکه فواید و منافعی که آن محصول برایمان دارد را میخریم. درواقع میبینیم با این خرید آیا شکاف شناختهشده پر میشود یا خیر؟
اولین ویژگی پیشنهاد رد نشدنی مان باید بازگشت سرمایه برای خریدار باشد.
یعنی با این پیشنهاد به آنها بفهمانیم خرید از ما باعث میشود سرمایهشان برگردد و منفعتی که برای پر کردن شکاف نیاز دارند را بهدست خواهند آورد.
درواقع این یک عمل متقابل است، من نیازت را برآورده میکنم و در قبال آن از تو پولی دریافت خواهم کرد. اگر مشتریان در مقابل پولی که میپردازند چیز کمتری دریافت کنند که بهطور کامل آن شکاف شناساییشده را پر نکند، آنگاه این بازگشت سرمایه برایشان منفی بوده و موجب عدم رضایتشان میگردد. چنین کسب و کاری دوام چندانی نخواهد داشت.
آن کسب و کارهایی که بهسرعت از چرخه بازار کنار گذاشتهشده و تعطیل میشوند اگر دقت کنند خواهند دید که پیشنهاداتشان هیچ بازگشت سرمایهای برای مشتریان نداشته است.
فقط کافی ست به خریداران یک معامله با بازگشت سرمایه گذاری عالی پیشنهاد دهید تا ببینید روند بازاریابی و فروش محصولتان چقدر سریعتر و راحتتر رشد خواهد کرد.
دومین ویژگی یک پیشنهاد رد نشدنی یک شعار اثرگذار است.
در دنیایی که مردم هرروز توسط شعارهای تبلیغاتی بیشماری بمباران میشوند و گاهی این تبلیغها حتی چند ثانیه هم در ذهن خریداران باقی نمیمانند، سختترین اما اثرگذارترین کار داشتن یک شعار متفاوت و اثرگذار است.
اولین مورد از پیشنهاد رد نشدنی تان که به چشم خریدار میآید، شعارتان میباشد پس وقت زیادی را برای ساختن این شعار صرف کنید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه یک شعار تبلیغاتی جذاب و تأثیرگذار بنویسیم؟
یک شعار اثرگذار میتواند به این سؤالات در ذهن مشتری پاسخ دهد:
- چه چیزی میفروشید؟
- چه نفعی برای من دارد؟
- قیمتش چقدر است؟
- چرا باید حرفتان را باور کنم؟
اگر به این سؤالات مشتری پاسخ داده شود علاقه به وجود خواهد آمد اما اگر این سؤالات بیپاسخ بماند شعار شما هم مانند دیگر شعارهای تبلیغاتی بیاثر بوده و فراموش خواهد شد.
ویژگیهای یک شعار اثرگذار
۱- شعار باید واضح باشد.
همانطور که در قبلاً توضیح دادیم، مغز ما واژههای سنگین و نامفهوم را دوست ندارد و ارتباط خوبی با آنها برقرار نمیکند، پس در شعارتان از واژههای سنگین و نامفهوم استفاده نکنید و تا میتوانید پیام را شفاف بیان کنید چراکه واضح نبودن شعار باعث میشود خریداران به خودشان زحمت خواندن آن را ندهند.
۲- شعار باید ساده باشد.
مردم بهاندازه کافی در زندگی روزمرهشان با پیچیدگیهای مختلف روبرو هستند و دیگر پیام یا صحبتهای پیچیده از طرف کسانی که میخواهند چیزی به آنها بفروشند را نمیپذیرند، پس شعارتان باید یک جمله ساده و قابلدرک باشد.
۳- شعار باید کوتاه باشد.
در دنیای امروزی معمولاً مهمترین چیز برای همهوقت است. دیگر کسی نه وقت نه حوصله شنیدن و یا خواندن مطالب طولانی را ندارد، پس شعارتان باید کوتاه و مختصر باشد. شعار باید برای داشتن محصول ایجاد علاقه کند، شعار باید مشتری را ترغیب به عمل کردن کند.
نکته:
در اینجا هم از بکار بردن کلماتی نظیر اولین، با کیفیتترین، پیشرو، بهترین، بینظیر و کلمات مشابه که به دلیل کاربرد زیاد هیچ ذهنیت خوبی را در خریدار به وجود نمیآورند، بپرهیزید.
ادامه دارد…
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مدیریت کسب و کار به صفحه مشاوره کسب و کار مدیرنو مراجعه فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
پیشنهاد مطالعه:
۷ تکنیک موثر در آموزش فروش به فروشندگان جدید کسب و کار
پیشنهادی رد نشدنی به مشتری برای فروش بیشتر بدهید – ۲
منبع: مدیرنو