در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ساخت و توسعه برند شخصی میپردازیم. اینکه چگونه محصول خود را برند کنیم و برند خود را ایجاد و توسعه دهیم. شما بهعنوان خواننده این مقاله احتمالاً میدانید برند شخصی چیست. امّا آیا اهمیت وجودی آن را درک میکنید؟ شاید بخواهید بدانید برند شخصی چیست و به چه دلیل حائز اهمیت است؟ ساخت برند فرآیند توسعه یک علامت (مارک) است. که با توجه به نام شخصی یا شغل شما ایجادشده است. شما از این علامت برای بیان و انتقال مهارتهای خود، شخصیت و ارزشها استفاده میکنید.
ساخت و توسعه برند شخصی
ساخت برند شخصی فقط برای کارآفرینی که صاحب کسب و کار خود هست، مناسب نیست. همهی ما این توانایی را داریم تا برند باشیم. از قدرت خود برای منحصربهفرد و تک بودن استفاده کنیم. این منحصربهفرد بودن مردم را جذب محصولات، خدمات یا حتی پیام ما میکند، اینکه واقعاً ما که هستیم و چه چیزهایی ارائه میدهیم.
فکر کردن در مورد مراحل ساخت و توسعه یک برند شخصی
- مرحله اوّل: شناسایی
- مرحله دوّم: تقاضا
- مرحله سوم: در دسترس بودن بهطور محدود با توجه به تقاضا
- مرحله چهارم: ترک بازار
در این مسیر اگر شما برند خود را توسعه ندهید دیگران برای شما این کار را انجام خواهند داد. برند شخصی به شما در کنترل مسیر توسعه شغلی و درک بازار کمک میکند.
اکنون اهمیت آن را درک میکنید؟
۷ نکته که به شما در ساخت و توسعه برند شخصی شما کمک میکند
۱- ایجاد بستر و زیرساخت برند
شما برای داشتن برند شخصی نیازمند یک وب سایت برای ایجاد یک پلت فرم مجازی خواهید بود. وب سایت باید شامل نام شما باشد. شما همچنین نیازمند حساب کاربری در رسانههای اجتماعی هستید تا برندتان را ارائه دهید. از این بستر میتوانید برای به اشتراک گذاشتن صدای خود استفاده کنید.
۲- شناسایی نقاط قدرت و منحصربهفرد برند خودتان
در مورد ویژگیها و نقاط قوتی که در حرفه خود ایجاد کردهاید فکر کنید یا از دیگران بپرسید.
۳- فضای خود را ایجاد کنید
هنگامیکه شما نقاط قوت و منحصربهفرد خود را شناسایی کردید، آنها را کامل و بینقص کنید. همهی مواردی را که میتوانید، یاد بگیرید و درزمینهٔ کاری خود تبدیل به یک متخصص شوید. هرگز یادگیری را متوقف نکنید (خواندن، تحلیل کردن و آموزش دادن).
۴- دانش خود را به اشتراک بگذارید
یادگرفتن بهتنهایی کافی نیست، شما باید آن را آموزش دهید و دانش خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. این کار را از طریق ویدئوها، رسانههای اجتماعی و نوشتن بهصورت آنلاین یا آفلاین انجام دهید. از این طریق شما به خودتان اثبات میکنید که کار خود را بلد هستید و با انجام این کار تجربه کسب میکنید.
۵- خودتان باشید
سبک خود را پیدا کنید، شما مجبور نیستید کاری را انجام دهید که دیگران انجام میدهند و از آنها پیروی کنید. از سبک و منحصربهفرد بودن خود برای جذب کارها و مشتریان موردنظر خود استفاده کنید. سبک خود را پیدا کنید و مجموعه تغییراتی ایجاد کنید که دیگران از شما پیروی کنند.
۶- مشخص کردن ارزشها و تعیین اولویت ها در برندینگ
بسیار مهم است تا از اهداف شخصی و حرفهای خود- کوتاه مدت و بلند مدت- تصویر روشنی داشته باشید. این کار به شناسایی مهمترین مواردی که باید وقت خود را برای آنها صرف کنید، کمک خواهد کرد و همچنین باعث هماهنگی پروژههای جدید میشود. از ارزشها و اولویتهای خود بهعنوان یک قطبنما استفاده کنید که شمارا هم در عمل و هم در فرآیند تصمیمگیری راهنمایی کند و به شما اطمینان دهد که در مسیر باقی خواهید ماند.
۷- ساخت شخصیت برند
این مورد به شما در ایجاد برند شخصی کمک خواهد کرد. شخصیت شما میتواند با شناسایی سه مورد زیر ساخته شود:
-
به عواطف خود رجوع کنید
شما چه ویژگیهای شخصیتی دارید؟ شما به آسانی میتوانید بگویید که یک شخص شوخطبع یا بهطور وسواسگونهای منظم هستید. در نظر بگیرید که چرا فکر میکنید مردم جذب برند شما میشوند؟
-
خودتان را توصیف کنید
وقتی صحبت از برندتان میشود شما چه کسی هستید و چرا مردم از کار کردن با شما لذت میبرند؟
-
تخصصهای خود را شناسایی کنید
شما چهکاری انجام میدهید و مردم از شما میخواهند چهکاری را برای آنها انجام دهید؟
با کمک این سؤالات یک شخصیت قوی برای برند شخص و خود ایجاد کنید تا همیشه بتوانید زمانیکه صحبت از مواردی میشود که میتوانند از برند شما حمایت کنند به آنها اشارهکنید.
ساخت و توسعه برند شخصی نیازمند زمان و تلاش زیادی است امّا ارزش آن را دارد. احساس نیاز برای ساخت و توسعه یک برند شخصی افزایش پیدا خواهد کرد، این موردی است که کسی نمیتواند آن را از شما بگیرد و میتوانید آن را در طول مسیر زندگی کاری خود دنبال کنید. این کار یک نوع مدیریت تقاضا است که به مردم اجازه میدهد که بدانند شما چه کسی هستید و از چه ایدهها و ارزشهایی حمایت میکنید.
پیشنهاد مطالعه:
- مشتریان چه تصویر ذهنی از برند شما دارند؟
- روش های تبلیغات و بازاریابی برند – ۱
- برندینگ یا برندسازی چه مزایایی به همراه دارد؟