در قسمت چهارم از مقاله روش های تبلیغات و بازاریابی برند از مدیرنو؛ به ادامه کانالهای ارتباطی در ساخت برند میپردازیم. تاکنون در کتابهای جامع صنعت و تجارت تبلیغی داشتهاید؟ تاکنون بهطور مستقیم کارت پستالی را برای یک آدرس پستی فرستادهاید؟ تاکنون تماسی رسمی گرفتهاید؟ تبریک، شما از کانالهای ارتباطی در فرایند ساخت برند استفاده کردهاید.
کانالهای ارتباطی فرایند ساخت برند، پیشفرض یک برند فردی هستند. اینها مسیرهایی هستند برای ارتباطات بازاریابی که از آنها بهره میبرید تا برند خود را بهسوی مخاطبان هدایت نمایید و آنها را به مشتری ایده آل تبدیل نمایید.
روش های تبلیغات و بازاریابی برند
در قسمت اول و دوم و سوم ۷ کانال را بررسی کردیم. در اینجا به ادامهی آن میپردازیم.
- کانال ۸- تبلیغات محیطی
- کانال ۹- روابط عمومی در تبلیغات برند
کانال ۸- تبلیغات محیطی
- فراگیر.
- مزایا: باعث میشود چهره، نام و برند شما بهتر از زمانی که از ابزارهای دیگر استفاده میکنید، دیده شوند.
- معایب: پرهزینه هست و هدف گذاری در آن سخت میباشد. کار دشواری است کسانی را که تبلیغ شمارا دیدهاند، تهییج کنید تا برای برقراری ارتباط با شما بشتابند.
تبلیغات محیطی میتواند به شکل بیلبورد، تبلیغات روی دیوار ساختمانها، روی بدنهی اتوبوسها، در فضاهای سبز، پوستر، پشت کارتهای بازی، برچسبها، بالونهای تبلیغاتی و تبلیغات روی پارچه باشد.
درست مانند تبلیغات داخلی، این کانال ارتباطی را برای کسانی پیشنهاد میکنم که همین حالا چندین کانال ارتباطی بسیار هدفمند برای بازاریابی برند خوددارند و به شیوهای نیاز دارند تا نام و چهرهشان در بازار شناخته شود.
هدف تبلیغات محیطی تماس با مشتری نیست، بلکه هدف اینست که باعث شود وقتی مردم کارت پستال یا بروشور شمارا با دریافت میکنند، آمادگی ذهنی بیشتری داشته باشند. هرگز از آن بهعنوان تنها ابزار فرایند ساخت برند استفاده نکنید.
یک نکته:
همیشه و همیشه روی تعرفههای تبلیغات محیطی مذاکره نمایید. بیشتر شرکتهایی که فضای تبلیغات محیطی میفروشند، دوست دارند تابلوهای خود را جابجا کنند و معمولاً میتوانید درازای پول بیشتر، بهویژه اگر بخواهید فضایی در مکانهای مختلف بخرید، تهاترکنید. هرگز برای “قراردادهایی که به تابلوها و فضاهای تبلیغاتی متروکه یا کمتر استفادهشده مربوط هستند” پول نپردازید.
کارهایی که میتوانید در طول یک هفته انجام دهید:
- نخستین نسخه از وب سایت خود را مرورکنید و هر نکته یا راهنمایی جدیدی ضروری هست، به طراح آن بگویید.
- یک فهرست نهایی از سردبیران رسانههای چاپی (روزنامه و مجله) محلی و مدیران تولید برنامههای رادیو و تلویزیون تهیه نمایید.
- نخستین نسخه چاپی تبلیغات خودرا تصحیح کرده و آن را در فهرست بستههای چاپی خود قراردهید.
- بهعنوان هدیه، کارتهای یادداشت رومیزی را که بهدلخواه شما چاپشدهاند، برای سردبیران رسانهها بفرستید تا ترغیب شوند و تاریخ مصاحبهی شمارا در آن یادداشت کنند.
- اگر میخواهید برنامهای در رادیو یا تلویزیون داشته باشید، دورههای “آموزش رسانه” را بگذرانید و با بعضی از شرکتها دربارهی مهارتهای اجرای جلوی دوربین و پشت میکروفن صحبت کنید.
- نخستین ایمیل اطلاع رسانی خود را به مشتریانی که میخواهید در مسیر جدید کسب و کارتان با آنان کارکنید، بفرستید و از آنان بخواهید مشتریان دیگری را به شما ارجاع دهند.
کانال ۹- روابط عمومی در تبلیغات برند
- فراگیر.
- مزایا: تا حد زیادی رایگان. شیوه ای معتبر تا در دیدرس مخاطبان خود قرار بگیرد. روابط عمومی می تواند “ویروسی”باشد و بسیار گسترش پیدا کند، به ویژه در عصر اینترنت.
- معایب: امروزه هر کس حتی با برادرش در رقابت است تا روزنامه ها و شبکه های رادیویی را از آن خود نماید و کاری کند که شبکه های خبری او را برگزینند و نمایش دهند. بنابراین سخت است سردبیران رسانه ها را متقاعدکنید تا طرف شما را بگیرند. از طرفی، هیچ اطمینانی نیست که مردم شما را به شیوه ای که می خواهید، بشناسند و درک کنند.
روابط عمومی شامل همکاری با رسانه هاست تا شما، کسب و کار شما و فعالیت بیرونی شما از جمله فعالیت های خیریه و حمایت مالی را پوشش دهند. روزنامه ها، مجله ها و شبکه رادیویی، شبکه تلویزیونی و شبکه مرتبط محلی، رسانه آنلاین و حتی نشریه غیرانتفاعی که تنها زمینه ی کاری شما را پوشش می دهند، اهدافی ماندگار برای فعالیت روابط عمومی شما هستند.
نیروی محرکه ی اصلی روابط عمومی چیز ساده ایست:
میخواهید سردبیران و مدیران برنامه را متقاعدکنید که چیزی بینظیر برای گفتن دارید؛ چیزی که خوانندگان، شنوندگان و بینندگان آنها را علاقهمند خواهد کرد. همهی ماجرا همین میباشد. روابط عمومی باید روی مخاطب نهایی متمرکز شود، نه شما. اگر نتوانید ذهن سردبیران را تسخیرکنید و به آنان بقبولانید که میتوانید ذهن مخاطبان را تصرف نمایید، موفق نخواهید شد.
در بیشتر مواقع، روابط عمومی بدین معنیست که مطلبی مطبوعاتی و حرفهای برای تصمیم گیرندگان رسانهی موردنظر بفرستید و مداوم پیگیری کنید تا روابطی دوطرفه و سود ده ایجادکنید. آنها متخصصانی پرمشغله و با برنامه هستند که هر هفته، صدها مطلب مطبوعاتی یا بستهی رسانهای بهدستشان میرسد؛ باید توجهشان را جلب و آنان را مجبورکنید حواسشان به شماباشد.
سردبیران و گزارشگران شبکههای تلویزیونی و چاپی را که هدف هستند، بشناسید. درباره مخاطبانشان اطلاعات کسب کرده و به دنبال شیوهای خلاقانه باشید تا جایگاه خودرا در بین مخاطبان محکم نمایید و بتوانید با آنان صحبت کنید.
جنبه منفی روابط عمومی در تبلیغات برند
روابط عمومی، شیوهای خارقالعاده برای ایجاد اعتبار است. خوانندگان و شنوندگان فرض میکنند اگر در یک رسانهی خنثی، مانند رسانههای چاپی (!!) نشان داده میشوید، پس باید آدم خوبی باشید. جنبه منفی آن اینست که نمیتوانید تضمین کنید که ماهبهماه پوشش داده شوید. بنابراین روابط عمومی برای بیشتر مردم یک کانال مکمل است، نه یک کانال اصلی.
استثنا زمانیست که بتوانید بهطور منظم و باکیفیت بالا، محتوایی تولیدکنید که خندهدار و جالب باشد. البته صحبت من دربارهی گرفتن یک ستون هفتگی در روزنامهی محلیتان یا نمایش صبح روز تعطیل آخر هفته، همراه با تماس از طرف مخاطبان در رادیو و تلویزیون است. اینها موقعیتهای فوقالعادهای هستند که میتوانند قلب فرایند ساخت برند فردی شما باشند.
بسیاری از افراد متخصص، زمان، استعداد یا نبوغ رسانهای لازم را ندارند تا این کارها را انجام دهند. اما اگر بتوانید با اتکا به خودتان به یک شخصیت رسانهای تبدیل شوید، منافع سرشاری بهدست خواهید آورد.
اینها چند نکتهی مفید برای روابط عمومی در تبلیغات برند به شمار میآیند:
- بهوقت سردبیران احترام بگذارید. مطالب خودرا برایشان بفرستید و با تماسهای مکرر آنان را کلافه نکنید. تمرکز و حرفهای بودن در صنعتی که همه به دنبال منافع خود هستند، مسیری طولانی میطلبد.
- بهعنوان هدیه، کارتهای یادداشت رومیزی و یک پوشهی نامه که بهدلخواه خود چاپ کردهاید، برای سردبیران بفرستید و به این واسطه، خودتان را “منبعی حرفهای” درزمینهٔ کاری خود معرفی نمایید و اعلام نمائید که در هرزمانی آمادهی مصاحبه هستید.
- استاندارد مطالب مطبوعاتی را بیاموزید و به آن پایبندباشید.
- مطلب مطبوعاتی خودرا هر زمان که خبری تازه در آن زمینه داشتید، بفرستید؛ حتی اگر تنها خبر یک استخدام تازه باشد. اینکه چندین بار خودتان را به نمایش بگذارید، باعث میشود سردبیران شمارا به یاد داشته باشند.
- خبرسازباشید، همایش برگزارکنید، کتابی منتشر نمایید و خودتان را طوری نشان دهید که ارزش خبر گرفتن از شما وجود داشته باشد.
- شخص مناسب را بیابید تا بهجای شما بنویسد.
پایان
منبع: کتاب برند خودت باش
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مدیریت کسب و کار به صفحه مشاوره کسب و کار مدیرنو مراجعه فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
پیشنهاد مطالعه: